Personal training Helsinki

Personal trainer on henkilökohtainen valmentajasi, joka auttaa oikeanlaisessa harjoittelussa, ravitsemuksen kanssa ja kokonaiskuormituksen hallinnassa.

Varaa aika

Personal training hinnasto:

Personal training

65 €

Personal trainer harjoittelun tueksi

Oikeanlainen harjoittelu tavoitteiden saavuttamiseksi tai terveyden edistämiseksi voi olla hankalaa. Personal trainer on henkilökohtainen valmentajasi, joka auttaa oikeanlaisessa harjoittelussa, ravitsemuksen kanssa ja kokonaiskuormituksen hallinnassa. Valmennus voi tähdätä niin pysyviin elintapojen muutokseen kuin lihasmassan kasvatukseen, vaikkapa toisen harrastuksen tueksi. Tarvetta ohjaukselle voi tulla myös kuntoutuksen jälkeen jolloin uusilta vammoilta vältytään ja treenaaja pääsee takaisin harjoitteluun kiinni.

Tarpeet omalle valmentajalle vaihtelevat yksilöittäin paljonkin. Varaamalla ajan alkukartoitukseen selvitetään kuinka valmentaja voi auttaa sinua. Ottamalla valmentajan itsellesi saat:

  • Yksilöidyn harjoitusohjelman jolla saat tuloksia ja pääset kohti tavoitteitasi
  • Apua kuormituksen hallintaan
  • Etätuen valmennuksen ajaksi
  • Ravintoneuvontaa
  • Harjoitusohjelmien päivittämisen

Valmentaja harjoittelun tueksi

Valmentaja tekee harjoitusohjelman jossa huomioidaan

Tavoitteesi

Olipa tavoitteenasi elämäntapojen muuttaminen, lihasmassan kasvatus tai vaikka suorituskyvyn parantaminen, tavoitteen on tärkeää olla mahdollisimman konkreettinen. Se määrittää millä tavalla lähdetään harjoittelemaan ja kuinka pitkään. Tavoite voi olla myös toisessa lajissa, jota tuetaan oikeanlaisella voimaharjoittelulla.

Valmennustarpeesi

Onko sinulla mahdollisuuksia lähivalmennukseen vai tapahtuisiko valmennus verkossa? Haluatko keskittyä kehonpainoharjoitteluun vai treenata pääosin kuntosalilla? Montako tapaamista tarvitaan ja mitä kaikkea valmennus sisältää? Tarpeesi kertovat minkälaista valmennus on. Tähän vaikuttaa aika ja minkälaiset resurssit sinulla on käytettävissä.

Verkkovalmennus, eli personal trainer verkossa

Aina mahdollisuuksia salille ei löydy, tai treenaat mieluiten kotona. Tällöin verkkovalmennus voi olla sinulle paras vaihtoehto. Mikäli tähtäimessäsi on kunnon kohotus kehonpainoharjoittelulla, tai treenikalustoa löytyy omasta takaa, tarvitset verkkovalmennuksen toteuttamiseen vain etäpalaveriin soveltuvat laitteet − eli läppärin webbikameralla ja toimivan mikin ja kuulokkeet. Liikkeiden ohjauksessa etävalmennus kalpenee hieman lähivalmennuksen tehokkuudelle, mutta tuo pakkiisi samalla tavalla paljon uusia työkaluja ja lisää motivaatiota.

Lähivalmennus

Helpoiten harjoittelun alkuun päästään lähivalmennuksella. Jos tavoitteenasi on suunnata salille, on valmentajan ottaminen mukaan hyvä ajatus. Livenä liikeratojen korjaaminen on jouhevaa. Mahdollisuuksiesi mukaan voidaan harjoituksia ja keskusteluja järjestää niin etänä kuin livenä.

Kokonaiskuormitus ja ylikuormituksen välttäminen

Kokonaiskuormitus on tärkeää ottaa huomioon, ettei ylikuormitusta tule liikaa. Pelkästään kova fyysinen rasitus ei kuitenkaan ole ainoa ylikuormitukseen ajava tekijä, vaan yleinen kiireisen arjen aiheuttama stressi lisää kehon kokonaiskuormitusta. Kokonaiskuormitukseen vaikuttavat muun muassa työ, ihmissuhteet, erilaiset kiputilat, unen määrä ja laatu sekä lepo.

Toisinaan ylikuormituksen tunnistaminen voi olla itselle hyvinkin hankalaa – tässä valmentajan apu on tärkeää. Ylikuormituksesta voi olla merkkinä esimerkiksi uneliaisuus, niin fyysiset kuin psyykkiset oireet, kuten jatkuvasti koholla oleva syke tai vatsavaivat. Kuormitusta voidaan hallita harjoittelua muokkaamisella ja ymmärtämällä kuormittavat tekijät.

Hieroksen valmentajat ovat erikoistuneet:

Kuntosaliharjoitteluun: Lihasmassan ja suorituskyvyn parantamiseen. Myös kuntosaliharjoittelu toisen lajin tueksi.

Kehonpainoharjoitteluun: Harjoittelu kehonpainoa käyttäen vähäisten välineiden kanssa tai ei välineitä ollenkaan.

Liikkuvuuden edistämiseen: Voimaharjoittelu on hyvä keino parantaa liikkuvuutta. Jos kuitenkin jossain on erityisen huono liikkuvuus voidaan sitä parantaa valituilla liikkeillä ja harjoittelulla.

Kuntoutuksen jälkeen: Valmentajilla on apunaan kuntoutuksen ammattilaiset ja ymmärrys yleisistä tuki- ja liikuntaelinsairauksista. Kuntoutuksen jälkeen on hyvä huomioida oikeanlainen harjoittelu ja kuormituksen määrä, jotta uusia vammoja ei pääse syntymään. Myös pelko tai epävarmuus vamman jälkeen voi haitata harjoittelua.

Varaa aika

Mikä aiheuttaa heittäjän olkapään? Heittäjän olkapäässä (kiertäjäkalvosinoireyhtymä) on kyseessä on...

Lue lisää

Hieros Punavuoressa saa nyt seuraavan parin viikon ajan urheiluhierontaa huippuun hintaan...

Lue lisää

Kyynärpään lateraalinen tendinopatia eli tuttavallisemmin tenniskyynärpää on kyynärvarren ojentajalihasten kiinnityskohdan...

Lue lisää

Anna läheisellesi lahjaksi hyvää oloa Hieroksen lahjakortilla!

Osta lahjakortti yhdelle tai useammalle käynnille valitsemaasi hoitoon. Saat lahjakortin käyttöösi heti maksettuasi.