Personal training Helsinki

Personal trainer on henkilökohtainen valmentajasi, joka auttaa oikeanlaisessa harjoittelussa, ravitsemuksen kanssa ja kokonaiskuormituksen hallinnassa.

Varaa aika

Personal training hinnasto:

Alkukartoitus

0 €

Etävalmennus alkaen

100 €/kk

Lähivalmennus alkaen

170 €/kk

Yksittäinen harjoitus valmentajan kanssa

60 min 80 €
30 min 40 €

Harjoitusohjelman teko

60€

Valmennuspaketit alkaen

410€

Kehonhallintatunti hinnasto:

Kehonhallintatunti

70 min 80€
5 x 70 min 350€

Valmennuspaketit

2 kk peruspaketti:

Alkukartoitus, harjoitusohjelma 2 kuukaudeksi, tapaaminen valmentajan kanssa joka toinen viikko (yht. 4 kertaa), sovelluksen käyttö, konsultointioikeus ja henk.koht. asiakastili.

410e

2 kk intensive-paketti:

Alkukartoitus, harjoitusohjelma 2 kuukaudeksi, tapaaminen valmentajan kanssa kerran viikossa (yht. 8 kertaa), sovelluksen käyttö, konsultointioikeus ja henk.koht. asiakastili.

680e

6 kk peruspaketti:

Alkukartoitus, harjoitusohjelma 6 kuukaudeksi (päivitys 2 kk välein), tapaaminen valmentajan kanssa joka toinen viikko (yht. 12 kertaa), sovelluksen käyttö, konsultointioikeus ja henk.koht. asiakastili.

999e

6 kk intensive-paketti:

Alkukartoitus, harjoitusohjelma 6 kuukaudeksi (päivitys 2 kk välein), tapaaminen valmentajan kanssa kerran viikossa (yht. 24 kertaa), sovelluksen käyttö, konsultointioikeus ja henk.koht. asiakastili.

1 690e

Kehonhallintatunti

Kehonhallintatunti

Kehonhallintatunnilla keskitymme kehonhallinnan ja liikkuvuuden parantamiseen erilaisia apuvälineitä, kuten kuminauhoja, keppiä ja palloa hyödyntäen. Tavoitteena on oppia kontrolloimaan kehoa erilaisissa liikkeissä sekä oppia hahmottamaan ja aktivoimaan omia lihaksia. Ohjauksessa tuodaan helpotusta lihasjännityksiin, vahvistetaan heikkoja lihaksia, lisätään liikkuvuutta liikeratoihin sekä parannetaan kokonaisvaltaisesti kehon voimaa ja kestävyyttä.

Hyvä kehonhallinta ja vartalon tasapainotila auttaa esimerkiksi voimaharjoittelussa, mutta tuo tukea myös normaaliin arkeen ja ergonomiaan muun muassa paremman ryhdin ja keskivartalon hallinnan myötä. Kaikki harjoitteet räätälöidään asiakkaan kunnon, ongelma-alueiden ja tavoitteiden mukaan - tunti sopii siis kaikentasoisille paremmasta kehonhallinnasta kiinnostuneille. Esimerkiksi nivelten yliliikkuvuudesta kärsiville tunti muotoillaan enemmän lihaksiston hallintaa kehittäväksi, jotta liikeradat pysyvät nivelten kannalta turvallisina.

Päämäärä: Kivuton, tasapainoinen, liikkuva sekä rasitusta kestävä keho.

Personal trainer harjoittelun tueksi

Oikeanlainen harjoittelu tavoitteiden saavuttamiseksi ja terveyden edistämiseksi voi olla hankalaa. Personal trainer on henkilökohtainen valmentajasi, joka auttaa harjoittelun toteuttamisessa ravitsemuksen suunnittelussa sekä kokonaiskuormituksen hallinnassa. Valmennus voi tähdätä esimerkiksi pysyvään elintapojen muutokseen ja yleiskunnon kohottamiseen, lihasmassan kasvatukseen vaikkapa toisen harrastuksen tueksi tai tavoitteelliseen lihaksiston muokkaukseen kuntosalilla. Tarvetta ohjaukselle voi tulla myös kuntoutuksen jälkeen, jolloin uusilta vammoilta on tärkeää välttyä ja treenaaja pääsee opastetusti takaisin harjoittelun pariin.

Tarpeet omalle valmennukselle vaihtelevat yksilöittäin. Varaamalla ajan alkukartoitukseen, selvitetään, kuinka valmentaja voi auttaa juuri sinua. Ottamalla valmentajan itsellesi saat:

 • Yksilöidyn harjoitusohjelman, jolla saat tuloksia ja etenet suunnitellusti kohti tavoitteitasi
 • Apua kokonaiskuormituksen hallintaan
 • Etätuen ja valmentajan konsultointioikeuden koko valmennuksen ajaksi
 • Ravintoneuvontaa
 • Harjoitusohjelmien päivittämisen

Kokonaiskuormitus ja ylikuormituksen välttäminen

Kokonaiskuormitus on tärkeää ottaa harjoittelussa huomioon, jotta ylikuormitustilaa ei pääse syntymään. Kova fyysinen rasitus ei kuitenkaan yksinään ole ainoa ylikuormitukseen ajava tekijä, vaan yleinen kiireisen arjen aiheuttama stressi lisää merkittäväti kehon kokonaiskuormitusta ja ylikuormittumisen riskiä. Kokonaiskuormitukseen vaikuttavat muun muassa työ, ihmissuhteet, erilaiset kiputilat sekä unen määrä ja laatu.

Toisinaan ylikuormituksen tunnistaminen voi olla itselle hyvin hankalaa – tässä valmentajan apu on tärkeää. Merkkinä ylikuormituksesta voi olla esimerkiksi uneliaisuus, fyysinen ja psyykkinen oireilu, kuten jatkuvasti koholla oleva syke tai vatsavaivat. Kuormitusta voidaan hallita ymmärtämällä kuormitusta lisäävät tekijät sekä muokkaamalla harjoittelua muuhun elämään sopivaksi.

Valmentaja harjoittelun tueksi

Valmentaja tekee harjoitusohjelman, jossa huomioidaan

Tavoitteesi

Yhdessä valmentajan kanssa voit pohtia muun muassa

 • Haluatko keskittyä kehonpainoharjoitteluun vai treenata pääosin kuntosalilla.
 • Kuinka monta tapaamista tavoitteidesi saavuttamiseen vaaditaan sekä mitä kaikkea valmennus sisältää. Tarpeesi määrittävät valmennuksen suunnan ja siihen vaikuttaa muun muassa ajankäytölliset resurssisi.
 • Onko sinulla mahdollisuus osallistua lähivalmennukseen vai tapahtuisiko valmennus etäyhteyden avulla?

Verkkovalmennus, eli personal trainer verkossa

Mikäli aikataulusi on kiireinen ja miellyttävä kuntosali kohtuuttoman kaukana, voi verkkovalmennus olla sinulle sopiva vaihtoehto. Jos tähtäimessäsi on kunnon kohotus kehonpainoharjoitteita hyödyntämällä ja treenikalustoa löytyy jo omasta takaa, tarvitset verkkovalmennuksen toteuttamiseen vain etäpalaveriin soveltuvat laitteet − läppärin webbikameralla ja toimivan mikin sekä kuulokkeet. Liikkeiden ohjauksessa etävalmennus kalpenee hieman lähivalmennuksen tehokkuudelle, mutta tuo pakkiisi samalla tavalla paljon uusia työkaluja, taitoa sekä runsaasti lisää treenimotivaatiota.

Lähivalmennus

Erityisesti aloittelevan treenaajan kanssa päästään helpoiten alkuun lähivalmennuksella. Jos toiveenasi on suunnata salille, on valmentajan ottaminen mukaan hyvä ajatus. Paikan päällä liikeratojen opettaminen ja korjaaminen on jouhevaa ja turvallista. Harjoituksia ja tapaamisia voidaan aikataulujesi puitteissa järjestää myös vaihtelevasti sekä livenä, että etänä.

Hieroksen valmentajat ovat erikoistuneet:

 • Kuntosaliharjoitteluun, lihasmassan kasvatukseen ja suorituskyvyn parantamiseen.
 • Kehonpainoharjoitteluun vähäisten välineiden kanssa tai kokonaan ilman välineitä.
 • Liikkuvuuden edistämiseen voimaharjoittelun sekä muiden tarkkaan valittujen liikkeiden ja harjoitteiden avulla.
 • Kuntoutuksen jälkeiseen harjoitteluun. Valmentajilla on apunaan kuntoutuksen ammattilaiset ja ymmärrys yleisistä tuki- ja liikuntaelinsairauksista. Kuntoutuksen jälkeen on erityisen tärkeää huomioida oikeanlainen harjoittelu ja liikkeiden suoritustapa sekä kuormituksen määrä, jotta uusia vammoja ei pääse syntymään. Valmentajilta saa lisäksi apua ja tukea pelkoon ja epävarmuuteen, joka voi vaivata treenaajaa kuntoutuksen jälkeen.

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on...

Lue lisää

Urheiluhierojan ammattitutkinto antaa hyvän valmiuden alan hommissa sekä mahdollisessa yritystoiminnassa....

Lue lisää

Mikä aiheuttaa heittäjän olkapään? Heittäjän olkapäässä (kiertäjäkalvosinoireyhtymä) on kyseessä on...

Lue lisää