Osteopatia Helsinki

Osteopatia on tehokas tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuva hoitomuoto ja usein toimiva tapa poistaa kehosi kiputiloja sekä tukea kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Tavoitteemme osteopaattisessa hoidossa on saada elimistösi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, hoitaen kehon toiminnallisia häiriö- ja kiputiloja erilaisia käsin tehtäviä hoitotekniikoita hyödyntäen.

Varaa aika

Osteopatia hinnasto:

Osteopatia (30 min)

50 €

Osteopatia (50 min)

70 €

Osteopatia auttaa elimistöäsi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla

Osteopatia on tehokas tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuva hoitomuoto ja usein toimiva tapa poistaa kehosi kiputiloja sekä tukea kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Tavoitteemme osteopaattisessa hoidossa on saada elimistösi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, hoitaen kehon toiminnallisia häiriö- ja kiputiloja erilaisia käsin tehtäviä hoitotekniikoita hyödyntäen

Kenelle osteopatiasta on apua?

Kärsitkö päänsärystä, niska- ja selkäkivuista tai muista kiputiloista? Vaivaako perheessäsi vauva-ajan koliikki tai lapsuusiän aistiyliherkkyys? Toivutko leikkauksesta tai traumasta? Vai oletko urheilija, joka pitää monipuolista kehonhuoltoa tärkeänä?

Osteopatian avulla olemme auttaneet onnistuneesti asiakkaitamme mm. erilaisissa kehon kiputilojen hoidossa, toimintakyvyn ylläpitämisessä, kroonisissa ja etenevissä sairaustiloissa, tapaturmien ja vammojen jälkitilojen hoidossa, stressin lievityksessä sekä suorituskyvyn tukemisessa urheilijan lihashuollon osana.

Osteopaattinen hoito paikallistaa, poistaa ja ennaltaehkäisee kehosi kiputiloja

Tiedämme osteopaattisen hoidon olevan erittäin tehokas hoitokeino erilaisiin nivelten häiriötiloihin. Paikallistaaksemme kivun alkuperän teemme perusteellisen alkukartoituksen, joka pitää sisällään tuki- ja liikuntaelimistön tutkimuksen sekä kliiniset testit. Tämän jälkeen pystymme kohdistamaan hoitosi tehokkaasti sinne, mistä kipu aiheutuu.

Hoitotulosten pysyvyyden takaamiseksi annamme sinulle myös ohjeita, joilla ongelman toistuminen pyritään estämään.

Monipuolisilla osteopaattisilla hoitotekniikoilla saavutetaan paras lopputulos

Käytämme hoidossa mm. erilaisia mobilisaatio-, manipulaatio- ja pehmytkudostekniikoita. Näiden tekniikoiden avulla pystymme parantamaan tehokkaasti liikkuvuuttasi ja aineenvaihduntaasi, poistamaan kudosten kiristyksiä ja vapauttamaan sekä tasapainottamaan hermostosi toimintaa.

Ammattitaitoiset osteopaattimme takaavat tehokkaan hoidon

Osteopaatti on manuaalisen hoidon asiantuntija. Osteopaatti osaa paikantaa kipusi alkuperäisen lähteen ja valitsee käytettävän hoitotekniikan juuri sinun ongelmasi ja terveydentilasi mukaan. Koulutetut, ammattitaitoiset osteopaattimme omaavat herkän tuntoaistin, joka yhdistettynä vahvaan anatomian ja fysiologian tuntemukseen takaa toimivan ja tuloksekkaan hoidon.

Mikä osteopatia?

Osteopatia on tehokas tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuva manuaalinen hoitomuoto. Osteopaatti on terveydenhuollon asiantuntija, jonka erikoisosaamista ovat tuki- ja liikuntaelimistön toiminnalliset ongelmat sekä niiden ennaltaehkäisy. Ongelmia voivat aiheuttaa esimerkiksi nivelten virheasennot, lihasten jännitystilat tai hermopinteet. Osteopaatilla on käytössään laaja valikoima erilaisia käsin tehtäviä hoitotekniikoita. Hoitotekniikat valitaan aina asiakkaan ongelman ja terveydentilan mukaan. Osteopaatti käyttää työssään asiakkaan kanssa yhteisymmärryksessä mm. erilaisia mobilisaatio-, manipulaatio-, pehmytkudostekniikoita. Tekniikoiden avulla pystytään parantamaan liikkuvuutta, aineenvaihduntaa, poistamaan kudosten kiristyksiä ja vapauttamaan sekä tasapainottamaan hermoston toimintaa. Hoidon tavoitteena on saada elimistö toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kenelle osteopatia soveltuu?

Osteopatia soveltuu kaiken ikäisille. Osteopatialla voidaan hoitaa kehon kiputiloja: selän, niskan ja raajojen ongelmia, jännitystä ja jäykkyyttä sekä iskiasta ja muita säteilykipuja. Osteopatia sopii päänsäryn, migreenin sekä leukanivelen ja puremalihasten kipujen hoitoon. Osteopatialla voidaan ylläpitää toimintakykyä kroonisissa ja etenevissä sairaustiloissa. Osteopatia soveltuu tapaturmien ja vammojen jälkitilojen hoitoon sekä stressin lievitykseen. Osteopatia on myös mainio apu, kun keholta vaaditaan erityistä suorituskykyä ja se käy hyvin esimerkiksi urheilijan lihashuollon tueksi.

Osteopaatin vastaanotolle saavuttaessa selvitetään ensin asiakkaan vaivan taustalla olevia syitä ja mitä odotuksia ja toiveita asiakkaalla on hoidosta. Osteopaatti pyrkii kartoittamaan oireiden taustalla olevia tekijöitä tuki- ja liikuntaelimistöä tutkimalla sekä kliinisin testein. Alkuhaastattelun ja tutkimuksen avulla hoito pyritään kohdistamaan sinne, mistä kipu aiheutuu. Kipu ja sen alkuperäinen aiheuttaja eivät ole läheskään aina samassa paikassa. Esimerkiksi nilkan toimintahäiriö voi muuttaa kehon mekaniikkaa siten, että polveen kohdistuva vääränlainen biomekaaninen rasitus aiheuttaa kivun polveen, vaikka alkuperäinen syy olisikin nilkassa. Esimerkkejä on useita ja karkeasti voidaan todeta, mitä kauemmin kehon osan toimintahäiriö on jatkunut, sitä kauemmaksi muualle kehoon siitä voi aiheutua ongelmia. Vaikka kipu olisikin aiheutunut kauempaa, lähes aina myös kipukohtaan on kehittynyt kehon kompensaatiosta johtua toissijainen toimintahäiriö, joka on myös hoidettava. Hoitotulosten pysyvyyden takaamiseksi saat myös ohjeita, joiden avulla vaivan toistuminen pyritään estämään.

Osteopaatti on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatin kokopäiväinen opiskelu kestää neljä vuotta (amk), koulutusta järjestetään Helsingissä. Koulutukseen kuuluu laajaa anatomian, fysiologian, erotusdiagnostiikan, sekä tutkimus- ja hoitotekniikoiden opiskelua. Suomessa on noin 300 osteopaattia, joista valtaosa toimii Helsingin lähialueella. Osteopatia on lähtöisin Amerikasta, osteopatian kehitti Andrew Taylor Still vuonna 1874. Nykyisin osteopatia on laajasti käytössä Amerikassa, Englannissa ja Keski-Euroopassa.

Hieros Oy tarjoaa osteopatiapalveluita Punavuoressa Helsingin keskustan tuntumassa Albertinkadulla.

Varaa aika

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on...

Lue lisää

Urheiluhierojan ammattitutkinto antaa hyvän valmiuden alan hommissa sekä mahdollisessa yritystoiminnassa....

Lue lisää

Mikä aiheuttaa heittäjän olkapään? Heittäjän olkapäässä (kiertäjäkalvosinoireyhtymä) on kyseessä on...

Lue lisää