Äitiysfysioterapia

11.11.2022

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia.

Äitiysfysioterapian tavoitteena raskausaikana on auttaa odottajaa sopeutumaan kehossa tapahtuviin muutoksiin, ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön kipuja ja vaivoja, edistää odottajan hyvinvointia ja jaksamista, sekä ohjata sopivan liikunnan harrastamiseen raskauden aikana.

Synnytyksen jälkeen autamme sinua kehoyhteyden löytämisessä ja sopivan liikunnan aloittamisessa. Erityisesti vatsalihasten erkauma (diastasis recti abdominis) mietityttää monia synnyttäneitä. Arvioimme keskivartalon tilannetta kattavasti sekä ohjamme sinulle sopivia harjoitteita.

Raskausaikana tapahtuu kehossa suuria muutoksia. Ne voivat aiheuttaa kipuja tai vaikeuksia arjessa toimimisessa. Näihin saat äitiysfysioterapiassa apua, harjoitteiden ja manuaalisten käsittelyjen avulla. Kehon kipujen ja vaivojen kanssa kannattaa hakeutua vastaanotolle mahdollisimman varhain. Pahimmillaan kivut voivat estää liikkumista ja hankaloittaa arkea. Kiputilija voidaan tehokkaasti lievittää terapeuttisella harjoittelulla ja tarvittaessa manuaalisin käsittelyin.

Varaa aika tästä

Hieroksen suositukset

Leuanveto

Kuinka saada ensimmäinen leuanveto? Leunveto on erinomainen liike selän...

Kotitreeni

Tekisi mieli treenata, mutta salille ei pääse tai sinne...

Lantionpohjan lihakset – vahvistaminen, harjoittelu & fysioterapia

Lantionpohjan lihakset Lantiopohjan lihakset sijaitsevat lantiokorin pohjalla. Näiden lihasten...

Penikkatauti – penikoiden hoito, hieronta ja venyttely

Artikkelista löydät tietoa penikkataudista, sen hoidosta ja videoita, joiden...

Juoksijan polvi

Yleisin polven vamma juoksijoilla on juoksijan polvi. Vaiva on...