Tuki- ja liikuntaelimistön vaivat piinaavat toimistotyöntekijöitä

22.6.2016

Pilaavatko kivut työpäiväsi?

Työviikko on vasta alussa ja työt odottavat tekijäänsä. Intoa löytyy ja aamupäivä sujuu kahvin avustamana reippaalla tahdilla. Iltapäivää kohden alkavat taas toimistotyöntekijälle tutut oireet; päätä särkee, niska on jumissa, kädet ovat puuduksissa ja alaselkää vihloo. Säryt ovat ehkä herättäneet yöllä, minkä vuoksi väsymyskin alkaa painaa päälle. Oireiden ja väsymyksen vuoksi keskittyminen on hankalaa ja stressi lisääntyy entisestään - motivaatio lopahtaa ja kelloon katsominen alkaa. Työpäivän päätteeksi pitäisi lähteä liikkumaan, mutta uupumuksen ja kipujen vuoksi lepo kuulostaa paremmalta vaihtoehdolta. Tilanteessa joudutaan usein turvautumaan särkylääkkeisiin, kipugeeleihin ja kotisohvalla lepäämiseen sekä lopulta sairaslomaan.

Tuki– ja liikuntaelimistön ongelmat ovat yleisin sairaspoissaolojen syy yli kymmenen päivän sairaspoissaoloissa ja selkäkipu yksinään aiheutti toiseksi eniten lyhyitä sairaspoissaoloja. Liikuntaelinsairaudet ovat yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymiseen. (Kelan sairasvakuutustilasto 2014)

Poissaolopäivien lisäksi kipu vaikuttaa heikentävästi työtehoon ja keskittymiseen. Kivut ovat kallis kuluerä työnantajalle. Ideaalitilanteessa jokainen meistä voisi keskittyä työhönsä ilman kivuista johtuvia häiriöitä ja rajoitteita. Toimiva, kivuton keho on osaamisen ja motivaation ohella onnistuneen työsuorituksen mahdollistaja.

Toimistotyöntekijän kivut johtuvat usein staattisen kuormituksen aiheuttamasta liikerajoitteista, asento- ja liikekontrollihäiriöistä ja lihasjännitystiloista.

 

Esimerkiksi päänsäryn taustalla saattaa olla  yläniskan fasettilukko, hermopinne, lihasten ja lihaskalvojen kipupisteet tai heikentynyt kyky kontrolloida pään asentoa ja liikkeitä. Usein ongelmat ketjuttuvat toisiinsa ja siksi moniammatillinen lähestymistapa…..

 

Hieroksella olemme erikoistuneet tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Tavoitteenamme ei ole ainoastaan asiakkaan oireiden hetkellinen lievittyminen, vaan pysyvää vaikutus.

 

Käytämme tehokkaaksi todettua moniammatillista lähestymistapaa. Olemme yhdistäneet osteopaattisen, fysioterapeuttisen sekä liikunta-alan osaamisen mahdollisimman laadukkaan hoidon ja ennaltaehkäisyn toteuttamiseksi. Yhdistämällä hoitomuotoja päästään vaikuttavaan ja kustannustehokkaaseen lopputulokseen. Tämä johtaa sairaspoissaolojen vähenemiseen ja työtehon lisääntymiseen.

Ennaltaehkäise vaivoja ja tehosta työssä jaksamista. Ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen!

Varaa aika tästä

Hieroksen suositukset

Leuanveto

Kuinka saada ensimmäinen leuanveto? Leunveto on erinomainen liike selän...

Kotitreeni

Tekisi mieli treenata, mutta salille ei pääse tai sinne...

Lantionpohjan lihakset – vahvistaminen, harjoittelu & fysioterapia

Lantionpohjan lihakset Lantiopohjan lihakset sijaitsevat lantiokorin pohjalla. Näiden lihasten...

Penikkatauti – penikoiden hoito, hieronta ja venyttely

Artikkelista löydät tietoa penikkataudista, sen hoidosta ja videoita, joiden...

Juoksijan polvi

Yleisin polven vamma juoksijoilla on juoksijan polvi. Vaiva on...