Urheiluhierojaksi opiskelu

9.3.2016

Urheiluhierojaksi opiskelu pitää sisällään paitsi anatomian pänttäämistä, eri urheilulajien fysiologian opettelua ja ihotautioppia, myös opiskelukavereiden ja asiakkaiden hieromista, urheiluteippausten harjoittelua ja venytysten sekä lihastasapainotestien tekemistä. Koulutus on vuoden mittainen ja Turun TYA-oppilaitoksen urheiluhierojakoulutus sisältää 500 tuntia asiakkaiden hieromista koulun hoitolassa, sekä 100 tuntia lähinnä omalla ajalla suoritettua urheiluhierontaa. Opiskeluvuoden lopulla näyttötutkintoa suoritettaessa pitää osata käyttää monipuolisesti klassisen hieronnan otteita, soveltaa niitä urheilijan lihashuoltoon, tehdä venyyksiä ja teippauksia asiakkaalle, ja totta kai muodostaa yksilöllinen ja asiakaslähtöinen hoito jokaiselle asiakkaalle.

Olen opiskellut viime syyskuusta asti TYA-oppilaitoksilla, ja olen nyt opintojeni puolivälissä. Tässä kohtaa vuotta saammekin lähteä työharjoitteluun toisten hierojien "kisälleiksi" kolmen viikon ajaksi, ja itse pääsin Hierokselle suorittamaan harjoittelun. Harjoitteluun kuuluu asiakkaiden hieromista sekä uusien asioiden, kuten trigger-pisteiden hoidon opiskelua Hieroksen väen kanssa. Lisäksi harjoittelussa pääsee hieromaan eri asiakkaita, joita on koulun hoitolassa tottunut hieromaan. Hieroksella on myös oikeanlainen työympäristö: ilmapiiri pysyy rentona, kun täällä joku ei ole koko ajan tarkkailemassa, kuten koulumme hoitolassa ohjaajat usein tekevät. Hyvä, luottavainen työyhteisö voimaannuttaa ja luo uskoa myös kokemattomampaan hierojaan.

Koulussa asiakkaita riittää laidasta laitaan: Yleisin asiakasryhmä ovat keski-ikäiset, niska-/hartiakivuista kärsivät toimistotyöntekijät. Ikäihmisiä käy usein rentoutumassa, ja halvat hinnat houkuttelevat myös opiskelijoita. Koulumme hoitolalla on myös sopimuksia eri urheiluseurojen kanssa, joten urheilijoitakin käy hierottavana. Hierontapäivät ovat kuuden tunnin mittaisia, ja niihin sisältyy yleensä 3-5 hierontaa. Työharjoittelussa Hieroksella työpäiväni ovat vaihtelevan mittaisia. Pisimpinä päivinä hieron seistemän asiakasta. Pitkiin päiviin kestää totutella, mutta silloin keskittyy paremmin omaan ergonomiseen hieronta-asentoon, kun tiedostaa, että oman kropan täytyy kestää vielä monta hierontaa.

Olen tyytyväinen opiskeluvuoteen urheiluhierojakoulussa. Tarkoituksenani on jatkaa opiskeluja fysioterapeutiksi, ja hierojan ammattitutkinto on erittäin hyvä pohja siihen. Anatomia ja fysiologia sekä ihmisten kohtaaminen ja hoitaminen tulevat hierojana tutuiksi. Lisäksi voin tehdä tulevien fysioterapeutti-opiskelujen ohella töitä hierojana. Tämän vuoden aikana myös ehtii tunnustelemaan, onko hoitotyö oma ala. Puolen vuoden opiskelun kokemuksella voin sanoa, että on se!

Saana Metsälä, urheiluhierojaopiskelija

Voit varata ajan urheiluhierontaan painamalla alla olevaa painiketta.

Varaa aika tästä

Hieroksen suositukset

Leuanveto

Kuinka saada ensimmäinen leuanveto? Leunveto on erinomainen liike selän...

Kotitreeni

Tekisi mieli treenata, mutta salille ei pääse tai sinne...

Lantionpohjan lihakset – vahvistaminen, harjoittelu & fysioterapia

Lantionpohjan lihakset Lantiopohjan lihakset sijaitsevat lantiokorin pohjalla. Näiden lihasten...

Penikkatauti – penikoiden hoito, hieronta ja venyttely

Artikkelista löydät tietoa penikkataudista, sen hoidosta ja videoita, joiden...

Juoksijan polvi

Yleisin polven vamma juoksijoilla on juoksijan polvi. Vaiva on...