Kliininen pilates

27.8.2020 |

Pilateksen hyödyt

Kliininen Pilates keskittyy kehonhallintaan, joka vahvistaa keskivartalon syviä̈ lihaksia ja syventää hengityksen yhteyttä liikkeeseen ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein. Pilateksessa aktivoidaan aina ensin keskivartalon syvät lihakset ja sitten keskitytään muun kropan liikuttamiseen erilaisten Pilates-harjoitteiden kautta. Laji sopii niin huonokuntoisille kuin huippu-urheilijoillekin, sillä sitä pystytään hyvin soveltamaan potilaan tarpeisiin.

Pilates on hyvin turvallinen liikuntamuoto, sillä liikkeenhallinta on suuressa roolissa ja asiakkaan kunto kartoitetaan ennen Pilateksen aloittamista. Pilatesta voidaan käyttää joko potilaan liikkumisen motivoimisessa, kivuliaiden liikkeiden helpottamisessa tai urheiluvammojen kuntoutuksessa.

Pilates on Joseph Pilatesin luoma liikuntamuoto. Hän oli itse huonokuntoinen ja omisti elämänsä fyysisen terveytensä parantamiseksi. Hän uskoi, että haitalliset elämäntavat, huono ryhti ja heikko hengitys ovat perusta huonolle terveydentilalle. Siksi Pilates opettaa hallitsemaan lihaksia mielen avulla, rakentamaan vahvemman kehon ja tulemaan tietoisemmaksi hengityksestä.

Henkilökohtainen harjoitusohjelma

Jokainen on ainutlaatuinen. Alustava arviointi on välttämätöntä henkilökohtaisen ohjelman räätälöimiseksi, sillä se myös auttaa sinua seuraamaan kehitystäsi. Kaikkia liikkeitä muokataan potilaan tarpeiden mukaisesti ja voit olla varma, että siten teet harjoitusliikkeet oikein. Jos sinulla on erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja, kaikki tämä otetaan huomioon Pilateksen aikana ja sillä pyritään edistämään kivutonta liikkumista hyvällä itsetunnolla.

Pilateksen avulla helpotusta löytyy erityisesti niskan, selän, olkapään, nivelrikon ja päänsäryn erilaisiin kiputiloihin. Pilateksen yksityistunnilla keskitytään juuri sinun ongelmakohtiisi ja laaditaan henkilökohtainen kehonhoitosuunnitelma jatkoa varten. Varaa 60 minuutin kestoinen Pilateksen ensikäynti. Voit lukea taustastani lisää.

Mihin Pilates muun muassa voi auttaa?

 • päänsärky ja migreeni
 • urheilu- ja rasitusvammat ja niiden kuntoutus
 • lihasvammat
 • nivelvaivat (esimerkiksi nivelrikko)
 • hermo-oireet (mm. iskias, hermopinne, TOS)
 • selkäkipu ja selän jäykkyys (akuutti ja krooninen)
 • lonkan ja polven kiputilat
 • olkapään ja niskanseudun kipu (akuutti ja krooninen)
 • välilevyongelmat
 • stressiperäinen kropan oireilu
 • työperäinen kipu
Varaa aika tästä

Hieroksen suositukset

Leuanveto

Kuinka saada ensimmäinen leuanveto? Leunveto on erinomainen liike selän...

Kotitreeni

Tekisi mieli treenata, mutta salille ei pääse tai sinne...

Lantionpohjan lihakset – vahvistaminen, harjoittelu & fysioterapia

Lantionpohjan lihakset Lantiopohjan lihakset sijaitsevat lantiokorin pohjalla. Näiden lihasten...

Penikkatauti – penikoiden hoito, hieronta ja venyttely

Artikkelista löydät tietoa penikkataudista, sen hoidosta ja videoita, joiden...

Juoksijan polvi

Yleisin polven vamma juoksijoilla on juoksijan polvi. Vaiva on...