Lantion kipu

25.9.2015

Lantion kipu voi olla peräisin alueen nivelistä, lihaksista, ligamenteistä, limapussista tai olla muualta tulevaa säteilykipua.

Lantio muodostaa vankan perustan selkärangan asennolle ja toiminnalle. Lantion vaivat oireilevat usein kipuna ja/tai liikerajoituksina lantion alueella, mutta myös alaselässä, nivusissa, SI-nivelessä ja välillisesti koko selkärangan ja kallonpohjan alueella. Säteilykipu pakarassa ja takareidessä voi johtua lantion ongelmista.

Lantion kipuun ja liikerajoituksiin usein vaikuttaa on iän tuoma nivelten kuluminen. Lantion ja lonkan alueen kivut voivat myös aiheutua yliliikkuvuudesta. Usein liiasta liikkeestä aiheutuvista kivuista kärsivät suurta liikkuvuutta vaativien lajien aktiiviharrastajat ja raskaana olevat, joilla lantiota ympäröivät lihakset, nivelsiteet ja limapussit joutuvat ylirasitukselle. Sisäelimet, kuten kohtu, munasarjat, ja eturauhanen voivat myös heijastaa kipua lantion alueelle.

Lantion asento vaikuttaa myös alaraajojen linjaukseen ja alaraajojen linjausvirheet voivat aiheuttaa vääränlaisen kuormituksen takia kipua lonkkaniveleen.

Osteopaatille tultaessa selvitetään haastattelemalla oireiden tausta, tutkitaan lantion asentoa ja toimintaa. Hoidossa pyritään palauttamaan lantion normaali toiminta.

Varaa aika tästä

Hieroksen suositukset

Leuanveto

Kuinka saada ensimmäinen leuanveto? Leunveto on erinomainen liike selän...

Kotitreeni

Tekisi mieli treenata, mutta salille ei pääse tai sinne...

Lantionpohjan lihakset – vahvistaminen, harjoittelu & fysioterapia

Lantionpohjan lihakset Lantiopohjan lihakset sijaitsevat lantiokorin pohjalla. Näiden lihasten...

Penikkatauti – penikoiden hoito, hieronta ja venyttely

Artikkelista löydät tietoa penikkataudista, sen hoidosta ja videoita, joiden...

Juoksijan polvi

Yleisin polven vamma juoksijoilla on juoksijan polvi. Vaiva on...