Raskaus- ja äitiysajan osteopatia

1.9.2020

RASKAUS- JA ÄITIYSAJAN OSTEOPATIA

Tiesitkö että jopa 80 % raskaana olevista naisista kärsii selkä kivusta. Raskausajan osteopatia keskittyy kehon tukemiseen raskauden edetessä. Se auttaa lievittämään erilaisia kiputiloja ja ongelmia, jotka liittyvät kehon asennon muutoksiin kohdun kasvaessa. Se auttaa valmistautumista synnytykseen ja siitä kuntoutumista, eikä ole väliä onko kyseessä alatiesynnytys vai keisarileikkaus. Osteopatia voi myös auttaa hallitsemaan jo olemassa olevia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia raskauden aikana. Hoito on täysin turvallista niin odottavalle äidille kuin vauvallekin. Kaikki hoitotekniikat on valittu ja sovellettu potilaalle sopivaksi. Potilasta kehotetaan aina kertomaan, jos hänellä on epämukava olo hoidon aikana, sillä hoito voidaan suorittaa monessa eri asennossa, mieluiten potilaalle mukavassa. Osteopaattinen hoito raskauden aikana auttaa kivunhoidossa ja parantaa kehon liikkuvuutta loppuraskauden aikana, kun se on yhdistetty normaaliin synnytyksen hoitoon.

Raskaudenajan osteopatiaa voidaan hyödyntää muun muassa:

  • synnytykseen valmistautumiseen
  • raskausajan oireiluun (kivut, hengen ahdistus, liitoskivut)
  • jo olemassa oleviin kehon ongelmiin (esimerkiksi hermo pinteet, selkä kivut, päänsärky, stressi)
  • synnytyksestä palautuminen (lantion ja vatsan alueen palautuminen, hermoston mukautuminen, kivut, virtsankarkailu, vatsalihasten erkauman kuntoutus)

Huomioithan, että hoito voidaan yhdistää raskaus- ja äitiysajan Pilatekseen.

VAUVOJEN OSTEOPATIA

Synnytys ei aina mene niin kuin toivottu. Synnytys voi tapahtua keisarileikkauksella tai työkalujen avulla kuten pihtien tai imukipin, joka voi johtaa niskan ja olkapäiden jäykkyyteen tai kallon muuttuneeseen muotoon. Myös erittäin nopea tai pitkittynyt synnytys voi johtaa kehon jännittyneisyyteen. Tämä jännittyneisyys voi korjaantua ensimmäisen päivän aikana, kun vauva alkaa hengittää, itkeä ja haukotella, mutta kaikki vauvat eivät mukaudu, jolloin kehon jännittyneisyys voi jäädä päälle.

Vauvojen osteopaattisessa hoidossa pyritään käsittelemään hellästi koko kehoa. Tavoitteena on lempeästi kannustaa vauvaa vapauttamaan jännittyneisyyttä kehossa. Tämä on lähestymistapa, jossa käsien kevyttä painetta ja liikettä käytetään hermoston rentouttamiseksi.

Vauvojen osteopaattisesta hoidosta on todettu hyötyä ja se vähentää vauvan itkuaikaa. Osteopaattinen hoito stimuloi parasympaattisen hermoston toimintaa ja se pyrkii helpottamaan vauvan olotilaa. Hoidon aikana otetaan myös vanhemmat huomioon ja keskustellaan mahdollisista askarruttavista asioista tuoreen vauvan ja vanhemmuuden suhteen.

- Essi Suomilammi, osteopaatti

Varaa aika tästä

Hieroksen suositukset

Leuanveto

Kuinka saada ensimmäinen leuanveto? Leunveto on erinomainen liike selän...

Kotitreeni

Tekisi mieli treenata, mutta salille ei pääse tai sinne...

Lantionpohjan lihakset – vahvistaminen, harjoittelu & fysioterapia

Lantionpohjan lihakset Lantiopohjan lihakset sijaitsevat lantiokorin pohjalla. Näiden lihasten...

Penikkatauti – penikoiden hoito, hieronta ja venyttely

Artikkelista löydät tietoa penikkataudista, sen hoidosta ja videoita, joiden...

Juoksijan polvi

Yleisin polven vamma juoksijoilla on juoksijan polvi. Vaiva on...